...

Aktivan odmor i Avantura: Rafting, Planinarenje, Izleti | Adventure Tara

od €195,00
Rezervacija

Kanjoning Hrčavkom i Tara rafting

Not Rated
Duration

3 dana

Tour Type

Daily Tour

Group Size

10 people

Languages

English, Srpski

Kanjoning Hrčavkom i Rafting Tarom – Trodnevni Program u kojem ćete imati priliku posjetiti Kanjon Hrčavke u Nacionalnom parku Sutjeska a već sledeći dan uživati na raftingu Tarom sa Vašim prijateljima i porodicom. Detaljnije u nastavku.

Izdvojeno o aranžmanu:

 • Cijena 195€
 • Rafting 25km
 • Kanjoning 1
 • Noćenja 2
 • Obroci 6

Prvi dan Dolazak u naš kamp

Dolazak u rafting centar u vremenu koje vama odgovara. Check in je od 14h. Smještaj u bungalove ili sobe. Slobodno vrijeme za druženje i upoznavanje. Večeru služimo od 20:00h – 23:00h. Prvo veče na meniju je meso sa roštilja. Za one koji ne vole roštilj imamo u ponudi i gulaš. Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane ili ste vegetarijanac, vegan… molimo vas da nam to napomenete prilikom rezervacije aranžmana ili najkasnije prilikom prijavljivanja na recepciju. Vikendom, odnosno petkom i subotom organizujemo muziku uživo. Noćenje.

Drugi Dan Rafting na Tari

Polazak našim terenskim vozilima ka kanjonu Hrčavke. Po dolasku u kanjon zadužujete kompletnu opremu za kanjoning i nakon kraćeg upoznavanja sa vodičem počinje avantura.

Hrčavka je najveća pritoka rijeke Sutjeske. Njen kanjon se nalazi na planini Zelengori sa koje se spušta i uliva u Sutjesku. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Izvire između planinskih grebena Zelengore: Planika (1.795 m), Ljubina foba (1.815 m), Orlovače (1.960 m) i Kozje strane (2.014 m). Kanjon Hrčavke je jedan od najljepših i posljednji osvojeni kanjon u Evropi. Za posjetioce tj. komercijalni kanjoning je otvoren tek 2014. godine. Nakon 5-6 sati izlazimo iz kanjona.

Presvlačenje i povratak terenskim vozilima u rafting centar. Slijedi večera, druženje uz logorsku vatru i muziku i noćenje.

Treći Dan Rafting Tarom sa Brštanovice

Nakon doručka podijeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svu opremu oblačite preko kupaćeg kostima ili šorca.

Vožnja od našeg kampa do početne tačke raftinga traje oko sat vremena.

Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćelije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih ćete doživjeti pravi osjećaj avanture i adrenalina.

Negdje na polovini spusta napravićemo pauzu i vidjeti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“, odnosno da se okupa u ledenom vodopadu čija temperatura iznosi jedva 5 °C.

Takođe, imaćete priliku i da se okupate u rijeci Pivi - rijeci nevjerovatno čiste vode. Nakon raftinga rijekom Tarom, do našeg centra, nastavljamo rijekom Drinom.

Nakon nekih 2-5 sati, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje rafting centra. Slijedi razduživanje opreme i topla voda, koja će vam posle hladne vode rijeke Tare, neizmjerno prijati.

Ručak služimo po povratku sa raftinga. Za ručak ćete imati priliku da probate domaću teleću čorbu, svježu seosku salatu a kao glavno jelo tu je teletina ispod sača sa krompirom. Sva jela se spremaju na licu mjesta, u našoj kuhinji, od većinski organskih namirnica iz obližnjih sela. Za dezert služimo domaće kolače - kolač sa višnjama, oblande, pite sa orasima, čupavce…

 • Boravak u rafting centru na bazi 2 noćenja
 • 6 obroka u restoranu domaće kuhinje
 • Kanjoning, usluge licenciranih vodiča i kompletnu opremu
 • Rafting, opremu za rafting, prevoz do početne tačke raftinga, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika tokom raftinga
 • Sve pripadajuće takse
 • Fakultativne izlete
 • Konzumaciju pića u kampu
 • Individualne troškove

Višednevna

English
Srpski

Naša Lokacija:

Da li sam fizički spreman za kanjoning turu Hrčavka?

Kanjoning Hrčavka zahtjeva umjerenu fizičku spremu i penjanje po neravnom terenu i stijenama. Preporučuje se dobra opšta fizička spremnost, ali iskustvo planinarenja nije neophodno.

Da li je kanjoning Hrčavka bezbjedan?

Sigurnost je prioritet tokom svih kanjoning tura. Profesionlani vodiči će vas opremiti svom neophodnom opremom i pružiti detaljne instrukcije o sigurnosnim procedurama. Međutim, kao i kod bilo koje avanturističke aktivnosti, postoji inherentni nivo rizika.

Koliko osoba može stati u jedan raft čamac?

Rafting čamci su obično dizajnirani za 6-8 osoba, plus skiper. Međutim, postoje i veći čamci za grupe do 12-14 ljudi.

Da li je neophodna rezervacija unaprijed za rafting na Tari?

Da, tokom sezone raftinga (Maj - Oktobar) preporučuje se rezervacija unaprijed, naročito vikendom i za veće grupe.

Šta je uključeno u cijenu raftinga?

Cijena obično uključuje splavljenje sa skiperom, neopren odijelo, transport i osiguranje. Dodatne usluge kao što su ručak ili piće u kampu se obično naplaćuju posebno.Cijena obično uključuje splavljenje sa skiperom, neopren odijelo, transport i osiguranje. Dodatne usluge kao što su ručak ili piće u kampu se obično naplaćuju posebno.

Da li je rafting na Tari bezbjedan?

Rafting je relativno siguran, ako slijedite uputstva skipera i nosite odgovarajuću opremu. Međutim, kao i kod svake avanture, postoji određeni nivo rizika.

Kako doći do startne tačke za rafting na Tari?

Prevoz do početne tačke na rafting je organizovan sa naše strane, uračunat je u cijenu Vašeg aranžmana.

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

od €195,00

Rezervacija

Owner

Adventure Tara

Member Since 2023

Kontakt Info Vlasnika

Email

info@adventure-tara.com

Website

https://www.adventure-tara.com/

Telefon

+381621002073

Preporučeni aranžmani

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.