...

Aktivan odmor i Avantura: Rafting, Planinarenje, Izleti | Adventure Tara

od €220,00
Rezervacija

Rafting Tarom – Sa Vrha Tare (3 dana / 2 noći)

Not Rated
Duration

3 dana

Tour Type

Daily Tour

Group Size

10 people

Languages

English, Srpski

Rafting Tarom – Trodnevni Tara rafting program sa vrha (Žabljak) u organizaciji Adventure Tara tima. U nastavku pročitajte detaljan opis programa i šta je sve uključeno.

RADNI DANI1/61/51/41/31/21/1
Standard////220€220€
Komfor230€230€235€235€240€250€
Lux//240€240€250€260€
VIKEND CIJENE1/61/51/41/31/21/1
Standard////240€/
Komfor260€260€270€270€275€/
Lux//280€285€290€/

Izdvojeno o aranžmanu:

  • Cijena 220€
  • Rafting 100km
  • Noćenja 2
  • Obroci 6

Prvi dan Dolazak u naš kamp

Dolazak u rafting centar u vremenu koje vama odgovara. Smještaj u bungalove ili sobe. Slobodno vrijeme za druženje i upoznavanje. Večera.

Drugi Dan Rafting na Tari

Nakon doručka uzimamo potrebnu opremu za rafting i krećemo ka Šljivanskom, mjestu odakle Tara postaje plovna a koje je polazna tačka naše ekspedicije kroz najdublji kanjon Evrope a drugi po dubini u svijetu (posle kanjona Kolorada). Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka a usput stajemo na nekoliko fantastičnih vidikovaca. Na putu do cilja prolazimo kroz kanjon Pive i njegovih više od 60 tunela. Kratko se zaustavljamo na brani Pivi (visina 222 metra), a potom slijedi uspon uz Pivsku planinu. Dolazimo u selo Trsa (1470m/nv) a potom prolazimo kroz NP „Durmitor“ i njegova jezera. Prelazimo prevoj Sedlo (1907m/nv) i dolazimo u planinsko turističko mjesto Žabljak (1456m/nv) gdje pravimo pauzu za kafu i kratki odmor. Vožnja kroz kanjon Pive i Durmitor traje oko 3 sata. Nakon pauze i osvježenja idemo prema kanjonu Tare i dolazimo na mjesto Ćurevac odakle se pruža fantastičan pogled na rijeku Taru i njen kanjon (1330 m). Spuštamo se džipovima najdubljim dijelom kanjona i dolazimo do početne tačke. Prolazimo ispod impozantnog mosta na Đurđevića Tari (cca 145m) koji je vremenom postao jedan od simbola rijeke Tare. Odmah potom nailazimo na kanjon rijeke Ljutice, najkraće rijeke na svijetu, koja izlazi iz stijena i ogromnom brzinom i pod velikim pritiskom se sliva u Taru. Nailazimo na Trešnjevičke bukove, buk Bijele Ploče, buk Crne Ploče, buk Aranđel, buk Obodina, Mašova vrela, Bijela vrela, Crna vrela.. Proći ćemo i pored Lazinog kamena, mjesta gdje je Tara najuža i najdublja. Slede Ninkovića luka, mnogobrojne sige. U toku putovanja pravimo pauze na vodopadima, izvorima, rječicama i drugim vrlo interesantnim mjestima za kupanje i fotografisanje. Takođe pravimo pauzu za ručak u prirodi.
Nakon uzbudljivih nekoliko sati raftinga Tarom stižemo do Brštanovice gdje nas čekaju vozila i odvoze u rafting centar. Večera.

Treći Dan Rafting Tarom sa Brštanovice

Okvirno vrijeme doručka je oko 9h. Sada ćete imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja, domaću hranu iz obližnjih sela - domaću pršutu, kobasicu, naše čuvene heljdine uštipke, domaći džem od višnje, jaja, pite sa sirom, mladi Romanijski kajmak…

Nakon doručka podjeliće vam se oprema neophodna za rafting. Vožnja do početne tačke raftinga, Brštanovice, traje oko sat vremena.

Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćelije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih ćete doživjeti pravi osjećaj avanture i adrenalina. Negdje na polovini spusta napravićemo pauzu i vidjeti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“ odnosno da se okupa u ledenom vodopadu čija temperatura iznosi jedva 5 °C. Takođe, imaćete priliku i da se okupate u rijeci Pivi, rijeci nevjerovatno čiste vode koja zajedno sa našom Tarom čini moćnu rijeku Drinu. Nakon raftinga rijekom Tarom do našeg centra nastavljamo rijekom Drinom.

Nakon nekih 2-5 sati, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje rafting centra.  Ručak služimo po povratku sa raftinga.

Za ručak ćete imati priliku da probate domaću teleću čorbu, svježu seosku salatu a kao glavno jelo tu je teletina ispod sača sa krompirom. Sva jela se spremaju na licu mjesta, u našoj kuhinji, od većinski organskih namirnica iz obližnjih sela. Za dezert služimo domaće kolače - kolač sa višnjama, oblande, pite sa orasima, čupavce…

  • 2 noćenja u bungalovima / sobama
  • 6 obroka
  • Rafting, opremu za rafting, prevoz do početne tačke spusta, usluge licenciranih skipera, osiguranje svih učesnika tokom raftinga
  • Sve pripadajuće takse
  • Konzumaciju pića u kampu
  • Individualne troškove

Višednevna

English
Srpski

Naša Lokacija:

Koliko osoba može stati u jedan raft čamac?

Rafting čamci su obično dizajnirani za 6-8 osoba, plus skiper. Međutim, postoje i veći čamci za grupe do 12-14 ljudi.

Da li je neophodna rezervacija unaprijed za rafting na Tari?

Da, tokom sezone raftinga (Maj - Oktobar) preporučuje se rezervacija unaprijed, naročito vikendom i za veće grupe.

Šta je uključeno u cijenu raftinga?

Cijena obično uključuje splavljenje sa skiperom, neopren odijelo, transport i osiguranje. Dodatne usluge kao što su ručak ili piće u kampu se obično naplaćuju posebno.

Da li moram znati plivati da bih išao na rafting?

Preporučuje se da znate plivati, ali nije neophodno da budete olimpijski plivač. Dobićete prsluk, a skiper je tu za hitne slučajeve.

Da li je rafting na Tari bezbjedan?

Rafting je relativno siguran, ako slijedite uputstva skipera i nosite odgovarajuću opremu. Međutim, kao i kod svake avanture, postoji određeni nivo rizika.

Koje su druge aktivnosti dostupne pored raftinga na Tari?

U našoj ponudi je mnoštvo drugih aktivnosti koje možete odabrati ili kombinovati sa Raftingom na Tari, kao što su planinarenje, Zip Line, jahanje konja itd.

Kako doći do startne tačke za rafting na Tari?

Prevoz do početne tačke na rafting je organizovan sa naše strane, uračunat je u cijenu Vašeg aranžmana.

Kada je najbolje doći na rafting?

Bilo kada u toku sezone (Maj - Oktobar) možete doći na rafting, radnim danima je manja gužva, vikendima su veće grupe, s početka sezone je nivo vode veći pa je tu i veća doza adrenalina, krajem Jula i u Avgustu je nivo vode manji, rafting je sporiji, što odgovara porodicama.

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

od €220,00

Rezervacija

Owner

Adventure Tara

Member Since 2023

Kontakt Info Vlasnika

Email

info@adventure-tara.com

Website

https://www.adventure-tara.com/

Telefon

+381621002073

Preporučeni aranžmani

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.