Overview

Ukoliko ste adrenalinski zavisnik, za Vas imamo pravu stvar – Zip Line.

Ako ste ikada sanjali let kroz prekrasnu prirodu, dok se ispod vas nalazi smaragdno-zelena voda Pivskog jezera, najvećeg rezervoara pitke vode na Balkanu, onda je Zip Line jedinstvena prilika za vas.

Zip line predstavlja prelazak s jedne strane brda na drugi uz pomoć specijalno montirane sajle. Nastao je iz potrebe da se premoste klisure i duboke rijeke u nepristupčnim oblastima, tamo gdje nije bilo moguće izgraditi most ili drugi prelaz. Danas se zip line najviše koristi u turističko-zabavne svrhe.

Zip line se nalazi na oko pola sata vožnje od našeg rafting centra. Adrenalinski doživljaj zip-line-a u Plužinama kreće od Gostionice “Eko-Piva”, ide preko nadaleko poznatog Pivskog jezera prvom sajlom dužine oko 600m i završava se na stijeni preko puta. Ovdje pravite kratku pauzu za fotografisanje a zatim drugom sajlom stižete ispred mosta na Pivskom jezeru. Dužina ove sajle je oko 800m.
Ukupna dužina  je 1400 metara, što predstavlja najduži  zip line u jugoistočnoj Evropi.

Sloboda, osjećaj kontrole, samopouzdanja je ono što vas može preplaviti kada tijelom parate vazduh a ispod vas gledate prirodne ljepote jezera i idete u susret poznatom mostu na Pivskom jezeru. Ova adrenalinska atrakcija je, prije svega, potpuno bezbjedna a pri tom i veoma popularna u svijetu i privlači veliki broj turista i avanturista. To je osjećaj koji se ne može opisati a mora se doživjeti.

Cena samog Zip Line-a je 20 eura i potrebno je imati SOPSTVENI PREVOZ do Plužina gdje se nalazi.

Ukoliko nemate sopstveni prevoz, ovaj izlet se kombinuje sa izletom u kanjon rijeke Pive.

Quick Info

  • Cijena 20€
POZOVITE NAS

Aranžman obuhvata

Aranžman ne obuhvata

Ostale avanture