Overview

Prvi dan:

Dolazak u rafting centar u vremenu koje vama odgovara. Smještaj u bungalove ili sobe. Slobodno vrijeme za druženje i upoznavanje. Večera.

Večeru služimo od 20:00h – 23:00h. Prvo veče na meniju je meso sa roštilja. Za one koji ne vole roštilj imamo u ponudi i gulaš. Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane ili ste vegetarijanac, vegan… molimo vas da nam to napomenete prilikom rezervacije aranžmana ili najkasnije prilikom prijavljivanja na recepciju. Vikendom, odnosno petkom i subotom organizujemo muziku uživo. Noćenje.

Drugi dan:

Nakon doručka uzimamo potrebnu opremu za rafting i krećemo ka Šljivanskom, mjestu odakle Tara postaje plovna a koje je polazna tačka naše ekspedicije kroz najdublji kanjon Evrope a drugi po dubini u svijetu (posle kanjona Kolorada). Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka a usput stajemo na nekoliko fantastičnih vidikovaca. Na putu do cilja prolazimo kroz kanjon Pive i njegovih više od 60 tunela. Kratko se zaustavljamo na brani Pivi (visina 222 metra) a potom slijedi uspon uz Pivsku planinu. Dolazimo u selo Trsa (1470m/nv) a potom prolazimo kroz NP „Durmitor“ i njegova jezera. Prelazimo prevoj Sedlo (1907m/nv) i dolazimo u planinsko turističko mjesto Žabljak (1456m/nv) gdje pravimo pauzu za kafu i kratki odmor. Vožnja kroz kanjon Pive i Durmitor traje oko 3 sata. Nakon pauze i osvježenja idemo prema kanjonu Tare i dolazimo na mjesto Ćurevac odakle se pruža fantastičan pogled na rijeku Taru i njen kanjon (1330 m). Spuštamo se džipovima najdubljim dijelom kanjona i dolazimo do početne tačke. Prolazimo ispod impozantnog mosta na Đurđevića na Tari (cca 145m) koji je vremenom postao jedan od simbola reke Tare. Odmah potom nailazimo na kanjon reke Ljutice, najkraće rijeke na svijetu koja izlazi iz stijena i ogromnom brzinom i pod velikim pritiskom se sliva u Taru. Nailazimo na Trešnjevičke bukove, buk Bijele Ploče, buk Crne Ploče, buk Aranđel, buk Obodina, Mašova vrela, Bijela vrela, Crna vrela.. Proći ćemo i pored Lazinog kamena, mjesta gde je Tara najuža i najdublja…slijede Ninkovića luka, mnogobrojne sige. U toku putovanja pravimo pauze na vodopadima, izvorima, rječicama i drugim vrlo interesantnim mestima za kupanje i fotografisanje.
Prvo veče pristajemo u kamp na Radovan luci. Noćenje je u motelu. U sklopu putovanja organizovani su ručak na obali Tare i večera u kampu na Radovan luci.

Treći dan:

Nakon doručka nastavljamo sa našom rafting avanturom i prelazimo polovinu od preostalog dijela puta. Na vodi provodimo 3-4h. Nakon početnih bukova, buka Đurašice i buka Gradine nailazimo na Tepačke bukove i prolazimo ispod starog pješačkog mosta u Tepcima. Kod Tepaca, u mjestu koje se zove Obzir, kanjon Tare se vije do oblaka i dostiže svoju najveću dubinu od oko 1330m. U tom trenutku se nalazite u najdubljem kanjonu Evrope. Posle Šiljevačkog i buka Lizavice dolazimo do Bajlovića siga, dragulja u kanjonu Tare, vodopada koje se u dužini od oko 100 metara i visine od oko 30 metara ulivaju u Taru preko brojnih stijena obraslih mahovinom.
Naime, nedaleko od samog vodopada nalazi se ogromna pećina sa impozantnim jezerom sakrivenim duboko u njoj. Rječica koja pravi Bajlovića sige ističe iz tog jezera. Prizor od koga zastaje dah je vodopad sakriven unutar pećine koji izvire iz stijena i survava se u jezero. Nakon obilaska pećine, nastavljamo avanturu. U daljem toku dolazimo do Markovića mlina, Jovičića I Ninkovića siga, Nozdrućkih bukova pa sve do Brštanovice.

Od Brštanovice sledi najuzbudljiviji dio Tare za rafting, njenih poslednjih 25 km toka. Kako krećemo dolaze Brštenovački buk, pa buk Borovi – najduži i najopasniji buk na Tari, buk Varda, buk Ćelije, Mladički buk, Vjernovića buk, buk Grab. Odmah nakon Manitih vrela dolazimo na Uzlup, mjesto gdje je nekada bila brana na Tari, gdje su se zaustavljali balvani i otpremali dalje rekom. Danas brane više nema, porušena je u ogromnoj poplavi i njeni ostaci se vide po koritu reke.

Nakon Uzlupa dolazimo do Šipčaničkih bukova, Šipčaničkog potoka i vodopada, sa temperaturom koja ni u najtoplijim ljetnjim mjesecima ne prelazi 4 stepena Celzijusa! Još par bukova nas dijeli do kraja Tare, do njenog sastanka sa Pivom i rođenja Drine. Nakon sastavaka sa Pivom nastaje Drina i čeka nas još par kilometara raftinga Drinom do našeg rafting centra.

U popodnevnim satima pristajemo u naš kamp, odakle smo i krenuli na putovanje. U kampu nas čeka spremljen topao kasni ručak koji će nam okrepiti sva čula a potom i večera i druženje uz logorsku vatru i muziku.

Četvrti dan:

Posle obilnog doručka je kraj ovog aranžmana ili po želji možete odabrati još neki od naših izleta.

Quick Info

  • Cijena 215€
  • Rafting 100km
  • Noćenja 3
  • Obroci 8
POZOVITE NAS

Aranžman obuhvata

Aranžman ne obuhvata

Ostale avanture