Overview

Prvi dan:

Dolazak u rafting centar u vremenu koje vama odgovara. Smještaj u bungalove ili sobe. Slobodno vrijeme za druženje i upoznavanje. Večera.

Drugi dan:

Nakon doručka uzimamo potrebnu opremu za rafting i krećemo ka Šljivanskom, mjestu odakle Tara postaje plovna a koje je polazna tačka naše ekspedicije kroz najdublji kanjon Evrope a drugi po dubini u svijetu (posle kanjona Kolorada). Prelazimo preko Pivske planine, Durmitora i Žabljaka a usput stajemo na nekoliko fantastičnih vidikovaca. Na putu do cilja prolazimo kroz kanjon Pive i njegovih više od 60 tunela. Kratko se zaustavljamo na brani Pivi (visina 222 metra), a potom slijedi uspon uz Pivsku planinu. Dolazimo u selo Trsa (1470m/nv) a potom prolazimo kroz NP „Durmitor“ i njegova jezera. Prelazimo prevoj Sedlo (1907m/nv) i dolazimo u planinsko turističko mjesto Žabljak (1456m/nv) gdje pravimo pauzu za kafu i kratki odmor. Vožnja kroz kanjon Pive i Durmitor traje oko 3 sata. Nakon pauze i osvježenja idemo prema kanjonu Tare i dolazimo na mjesto Ćurevac odakle se pruža fantastičan pogled na rijeku Taru i njen kanjon (1330 m). Spuštamo se džipovima najdubljim dijelom kanjona i dolazimo do početne tačke. Prolazimo ispod impozantnog mosta na Đurđevića Tari (cca 145m) koji je vremenom postao jedan od simbola rijeke Tare. Odmah potom nailazimo na kanjon rijeke Ljutice, najkraće rijeke na svijetu, koja izlazi iz stijena i ogromnom brzinom i pod velikim pritiskom se sliva u Taru. Nailazimo na Trešnjevičke bukove, buk Bijele Ploče, buk Crne Ploče, buk Aranđel, buk Obodina, Mašova vrela, Bijela vrela, Crna vrela.. Proći ćemo i pored Lazinog kamena, mjesta gdje je Tara najuža i najdublja. Slede Ninkovića luka, mnogobrojne sige. U toku putovanja pravimo pauze na vodopadima, izvorima, rječicama i drugim vrlo interesantnim mjestima za kupanje i fotografisanje. Takođe pravimo pauzu za ručak u prirodi.
Nakon uzbudljivih nekoliko sati raftinga Tarom stižemo do Brštanovice gdje nas čekaju vozila i odvoze u rafting centar. Večera.

Treći dan:

Okvirno vrijeme doručka je oko 9h. Sada ćete imati priliku da probate specijalitete našeg podneblja, domaću hranu iz obližnjih sela - domaću pršutu, kobasicu, naše čuvene heljdine uštipke, domaći džem od višnje, jaja, pite sa sirom, mladi Romanijski kajmak…

Nakon doručka podjeliće vam se oprema neophodna za rafting. Vožnja do početne tačke raftinga, Brštanovice, traje oko sat vremena.

Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćelije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih ćete doživjeti pravi osjećaj avanture i adrenalina. Negdje na polovini spusta napravićemo pauzu i vidjeti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“ odnosno da se okupa u ledenom vodopadu čija temperatura iznosi jedva 5 °C. Takođe, imaćete priliku i da se okupate u rijeci Pivi, rijeci nevjerovatno čiste vode koja zajedno sa našom Tarom čini moćnu rijeku Drinu. Nakon raftinga rijekom Tarom do našeg centra nastavljamo rijekom Drinom.

Nakon nekih 2-5 sati, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje rafting centra.  Ručak služimo po povratku sa raftinga.

Za ručak ćete imati priliku da probate domaću teleću čorbu, svježu seosku salatu a kao glavno jelo tu je teletina ispod sača sa krompirom. Sva jela se spremaju na licu mjesta, u našoj kuhinji, od većinski organskih namirnica iz obližnjih sela. Za dezert služimo domaće kolače - kolač sa višnjama, oblande, pite sa orasima, čupavce…

Quick Info

  • Cijena 200€
  • Rafting 100km
  • Noćenja 2
  • Obroci 6
POZOVITE NAS

Aranžman obuhvata

Aranžman ne obuhvata

Ostale avanture