Overview

Prvi dan:

Dolazak u rafting centar u vremenu koje vama odgovara. Check in je od 14h. Smještaj u bungalove ili sobe. Slobodno vrijeme za druženje i upoznavanje.

Večeru služimo od 20:00h – 23:00h. Prvo veče na meniju je meso sa roštilja. Za one koji ne vole roštilj imamo u ponudi i gulaš. Ukoliko ste na specijalnom režimu ishrane ili ste vegetarijanac, vegan… molimo vas da nam to napomenete prilikom rezervacije aranžmana ili najkasnije prilikom prijavljivanja na recepciju. Vikendom, odnosno petkom i subotom organizujemo muziku uživo. Noćenje.

Drugi dan:

Nakon doručka polazak našim terenskim vozilima ka NP Sutjeska. Obilazimo prašumu Perućicu i sa vidikovaca posmatramo čari i ljepote netaknute prirode jedine evropske prašume. Put nastavljamo prema vidikovcu Prijevor ispod Maglića – najviše planine Bosne i Hercegovine, odakle se pruža fenomenalan pogled na Maglić, Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, kanjon Sutjeske…. Obilazimo prelijepe katune i imamo ručak u prirodi.

Poslednja lokacija koju posjećujemo je Dolina heroja – Tjentište, nekadašnji veliki turistički centar sa bogatom kulturno-istorijskom zaostavštinom. Naravno, obavezna je i posjeta spomeniku Herojima bitke na Sutjesci, kao i obilazak nekadašnjeg najvećeg otvorenog bazena Evrope na Tjentištu. Slijedi povratak u rafting centar.

Slobodno vrijeme za odmor i večera. Slijedi druženje uz logorsku vatru i muziku.

Treći dan:

Nakon doručka polazak našim terenskim vozilima ka parku prirode Piva. Rijeka Piva izvire iz vrela Sinjac na Goliji. Svojim tokom prolazi kroz gorostasne planine čineći spektakularan kanjon visine i do 1300m i dužine oko 33km, na kom rijeka stvara izuzetnu snagu koja je korišćena za gradnju hidroelektrane Mratinje. Gradnja HE Mratinje se odvijala od 1967. do 1975. i njena impozantna visina od čak 220m je svrstava među najviše brane u Evropi. O kakvom impozantnom objektu je riječ možda najbolje govori činjenica da je izgradnja brane sa pristupnim putevima i objektima bila najveća investicija SFRJ. Izgradnjom brane i potapanjem jednog dijela kanjona rijeke Pive, u potpunosti je potopljen jedan gradić - Plužine. Grad je izmješten, odnosno ponovo sagrađen na višoj koti. Isto se dogodilo i sa manastirom Piva koji je komplet prenesen, kamen po kamen, na svoju novu lokaciju. Izmještanje je trajalo nekoliko godina a skidanje i prenos fresaka je bio toliko komplikovan poduhvat da se i danas izučava u stručnoj literaturi.

Prilikom puta ka Plužinama imaćemo priliku da vidimo velelepni kanjon rijeke Pive kao i fascinantnu prirodu koja ga okružuje. Napravićemo kratku pauzu za fotografisanje na impozantnoj brani Mratinje, čija visina od 220m i pogled na kanjon ostavljaju bez daha. Dolazak u Plužine gdje, ukoliko želite, možete probati avanturu za najhrabrije – zip line.

Važna napomena: Zip line nije uključen u cijenu. Cijena je 20€ po osobi.
Zip line je dugačak 1400 metara i predstavlja najduži zip line u Evropi.
Slijedi povratak u naš rafting centar gdje vas čeka obilan ručak.

Quick Info

  • Cijena 100€
  • Safari 70km
  • Zip line 1400m
  • Noćenja 2
  • Obroci 5
POZOVITE NAS

Aranžman obuhvata

Aranžman ne obuhvata

Ostale avanture