Overview

O kanjonu Hrčavke

Hrčavka je najveća pritoka rijeke Sutjeske. Njen kanjon se nalazi na planini Zelengori sa koje se spušta i uliva u Sutjesku. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Izvire između planinskih grebena Zelengore: Planika (1.795 m), Ljubina foba (1.815 m), Orlovače (1.960 m) i Kozje strane (2.014 m).

Kanjon Hrčavke je jedan od najljepših i posljednji osvojeni kanjon u Evropi. Za posjetioce tj. komercijalni kanjoning je otvoren tek 2014. godine.

Program putovanja

Ovu avanturu započinjemo u jutarnjim časovima, okvirno oko 9h. Put od našeg centra do početne tačke avanture traje oko 1 h.

Osim dobre fizičke kondicije, za avanturu koja obično traje 2-3h neophodna je i odgovarajuća oprema – dugo ronilačko odjelo debljine od bar 5 mm zbog izuzetno niske temperature vode od svega 7-8 stepeni, obuća kojom se može lakše kretati po klizavim stijenama, kaciga, anorak, sigurnosni prsluk, užad… Naravno sve ovo dobijate od nas.

Nakon dolaska na početnu tačku, presvlačimo se u gore pomenuto odijelo i započinjemo našu kanjoning avanturu. Adrenalin, izazov, radost, rizik, uzbuđenje, napor će se smjenjivati tokom ove uzbudljive avanture. Obećavmo vam dan za pamćenje. Kroz kanjon se prolazi savladavanjem niza atraktivnih prepreka, skokova, penjanja uz redovne pauze za odmor i fotografisanje. Nakon 5-6 sati izlazimo iz kanjona.

Nakon izlaska iz kanjona, presvlačimo se u suvu odjeću i vraćamo u naš kamp, usput sumirajući utiske.

Za ručak ćete imati priliku da probate domaću teleću čorbu, svježu seosku salatu a kao glavno jelo tu je teletina ispod sača sa krompirom. Sva jela se spremaju na licu mjesta, u našoj kuhinji, od većinski organskih namirnica iz obližnjih sela. Za dezert služimo domaće kolače - kolač sa višnjama, oblande, pite sa orasima, čupavce…

Quick Info

  • Cijena 115€
POZOVITE NAS

Aranžman obuhvata

Aranžman ne obuhvata

Ostale avanture