Overview

Prvi dan:

Dolazak u naš centar u vremenu koje vama odgovara. Smještaj u naše bungalove /sobe. Slobodno vrijeme za odmor ili neke aktivnosti. Večera i noćenje.

Drugi dan:

Nakon doručka podijeliće vam se oprema neophodna za rafting. Svu opremu oblačite preko kupaćeg kostima ili šorca. Vožnja od našeg kampa do početne tačke raftinga traje oko sat vremena. Na samom raftingu vas očekuje preko 30 uzbudljivih bukova (najpoznatiji su Ćelije, Borovi, Varda…) koji će vas svojom silinom i brzinom ostaviti bez daha i zbog kojih ćete doživjeti pravi osjećaj avanture i adrenalina. Negdje na polovini spusta napravićemo pauzu i vidjeti ko ima hrabrosti da prođe „test muškosti“, odnosno da se okupa u ledenom vodopadu čija temperatura iznosi jedva 5 °C. Takođe, imaćete priliku i da se okupate u rijeci Pivi - rijeci nevjerovatno čiste vode. Nakon raftinga rijekom Tarom, do našeg centra, nastavljamo rijekom Drinom. Nakon nekih 2-5 sati, koliko traje sam spust, dolazimo u podnožje rafting centra. Slijedi razduživanje opreme i topla voda, koja će vam posle hladne vode rijeke Tare, neizmjerno prijati.

Ručak služimo po povratku sa raftinga. Slobodno vrijeme do večere, večera i noćenje.

Treći dan:

Polazak našim terenskim vozilima ka kanjonu Hrčavke. Po dolasku u kanjon zadužujete kompletnu opremu za kanjoning i nakon kraćeg upoznavanja sa vodičem počinje avantura.

Hrčavka je najveća pritoka rijeke Sutjeske. Njen kanjon se nalazi na planini Zelengori sa koje se spušta i uliva u Sutjesku. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Izvire između planinskih grebena Zelengore: Planika (1.795 m), Ljubina foba (1.815 m), Orlovače (1.960 m) i Kozje strane (2.014 m). Kanjon Hrčavke je jedan od najljepših i posljednji osvojeni kanjon u Evropi. Za posjetioce tj. komercijalni kanjoning je otvoren tek 2014. godine. Nakon 5-6 sati izlazimo iz kanjona.

Presvlačenje i povratak terenskim vozilima u rafting centar. Slijedi večera, druženje uz logorsku vatru i muziku i noćenje.

Četvrti dan:

Nakon doručka počinje foto safari tura ka NP Sutjeska. Obilazimo prašumu Perućicu sa njenim draguljom – vodopadom Skakavac (71m) i sa vidikovaca posmatramo čari i ljepote netaknute prirode jedine evropske prašume. Put nastavljamo prema vidikovcu Prijevor podno Maglića – najviše planine Bosne i Hercegovine, odakle se pruža fenomenalan pogled na Maglić, Volujak, Durmitor, Zelengoru, Jahorinu, Perućicu, kanjon Sutjeske… Uz ovaj izlet dobijate lunch paket.

Od vidikovca Prijevor pješačimo do jednog od dragulja Zelengore, Trnovačkog jezera, posjećujemo okolne katune i vidikovce. Nakon 3-4 sata pješačenja (hiking-a) vraćamo se do vozila. Poslednja lokacija koju posjećujemo je Dolina heroja – Tjentište, nekadašnji veliki turistički centar sa bogatom kulturno-istorijskom zaostavštinom. Naravno, obavezna je i posjeta spomeniku Herojima bitke na Sutjesci, kao i obilazak nekadašnjeg najvećeg otvorenog bazena Evrope na Tjentištu. Slijedi povratak u centar. Slijedi večera, slobodno vrijeme i noćenje.

Peti dan:

Doručak - još jedna prilika da osjetite ukuse ovog kraja.

Kraj aranžmana ili po želji odlazak na još neki od izleta.

Quick Info

  • Cijena 240€
  • Rafting 25km
  • Safari 70km
  • Kanjoning 1
  • Noćenja 4
  • Obroci 11
POZOVITE NAS

Aranžman obuhvata

Aranžman ne obuhvata

Ostale avanture